Ik kom uit een opleiding in drukwerk en het boeit me om te zien hoe de concepten die ik in mijn lessen heb geleerd, worden toegepast op de industrie. Dat leren stopte echter niet toen ik het diploma kreeg.

In feite leer ik elke dag iets nieuws van de industrie en word ik uitgedaagd om vragen te blijven stellen, zodat ik de industrie en haar onze medewerkers.

markt voor offsetdruk

Van de supermarkt tot het pakket dat bij mij aan de deur arriveert, ik zie de invloed die drukwerk heeft op mijn dagelijks leven, maar pas nu kan ik echt begrijpen hoe elk stuk tot stand is gekomen. Het is gemakkelijk om de verpakking en het afdrukken op verbruiksartikelen als vanzelfsprekend te beschouwen - nooit beseffend hoeveel werk er in het maken van die pakketten zit en waarom ze zijn gemaakt zoals ze zijn. Ik heb meer respect voor de verpakkings- en grafische industrie na het zien van de eindproducten van mijn klant in het schap en elke nieuwe waarneming zorgt voor een glimlach.

Vanwege mijn functie heb ik de geweldige kans om door heel Zuid-Amerika te reizen en de verschillende delen van de industrie vanuit nieuwe perspectieven te bekijken. Hoewel de producten vaak vergelijkbaar zijn en het fabricageproces standaard is, maken de mensen het verschil. Ze staan ​​open en verwelkomen de "nieuwe jongen" en zijn geïnteresseerd om te zien hoe ik hun proces kan helpen. Ze zien mij als iemand die hen kan helpen bij het nemen van beslissingen die hun proces verbeteren en ook als iemand die kan helpen bij het oplossen van problemen als zich een probleem voordoet. Dat is het beste deel van het werk: problemen oplossen en oplossingen vinden met mijn branchefamilie.

By Anne Lander